Gerrard se vraća u Liverpool, ali kao trener

Gerrard, koji je za 'Redse' odigrao 710 utakmica tokom 17 godina na Anfieldu, sljedećeg mjeseca će preuzeti novu ulogu (Reuters)

Bivši kapiten i legenda Liverpoola Steven Gerrard vraća se u ovaj engleski klub kao trener u akademiji, objavio je danas član Premier lige, prenose agencije.

Gerrard, koji je za „Redse“ odigrao 710 utakmica tokom 17 godina na Anfieldu, sljedećeg mjeseca će preuzeti novu ulogu.

„Osjećam se kao da zatvaram klub, vraćam se na mjesto gdje je profesionalno sve počelo. No, ovu odluku nisam donio na osnovu emocija, već na osnovu toga šta mogu ponuditi klubu i dati za njega“, kazao je ovaj 36-godišnjak za zvaničnu internetsku stranicu Liverpoola.

Gerrard je okončao svoju igračku karijeru u novembru prošle godine kada je objavio povlačenje sedmicu nakon što je potvrdio kako se neće vratiti u redove američkog LA Galaxyja.

Povratak u Liverpool, u bilo kojoj ulozi, bio je uvijek opcija, a vijest kako će raditi sa najmlađim članovima ovog kluba navijači su dočekali sa velikom radošću.

Značajna uloga

Gerrard će raditi sa menadžerom Akademije Alexom Inglethorpeom u klupskom sportskom kompleksu Kirkby.

„Mislim da ne trebam objašnjavati šta mi ovaj nogometni klub znači. Kada sam bio siguran da postoji ozbiljna opcija za povratak, želio sam da to bude značajna uloga u kojoj zaista mogu pomoći kolektivu“, istakao je nogometaš koji je predvodio tim do osvajanja Lige prvaka 2005. godine kada su „Redsi“ u trileru savladali italijanski Milan.

Postigao je ukupno 186 golova za Liverpool sa kojim je osvojio i dva FA kupa i tri Liga kupa. Za nogometnu reprezentaciju Engleske je odigrao 114 utakmica, od čega 40 kao kapiten.

Izvor: Agencije