Geoffrey Rush uskoro kao Albert Einstein

Geoffrey Rush dobio je oskara za ulogu u filmu Sjaj (EPA)

Glumac Geoffrey Rush izabran je za ulogu Alberta Einsteina u filmskoj seriji od deset epizoda.

Serijal, o životu slavnog fizičara, počinje se snimati sljedećeg mjeseca, objavio je producent, National Geographic Channel, kojem je to prva igrana serija.

Geoffrey Rush, 65-godišnji australski glumac i producent, dobio je Oskara za biografsku dramu Sjaj (1996) i još tri puta bio nominiran za najprestižniju filmsku nagradu za svoje uloge u više filmova.

Rush će glumiti Einsteina u njegovim zrelim godinama, dok je uloga mladog Einsteina, prije nego što je postao ugledni znanstvenik i planetarno popularna ikona, dodijeljena Johnnyju Flynnu.

Einsteinova biografija

Filmska serija Genij snima se prema Einsteinovoj biografiji koju je napisao Walter Isaacson, a prvu će epizodu režirati Ron Howard, objavio je Variety.

Howard je već dobio Oskara za film Genijalni um, dramu o životu američkog fizičara Johna Forbesa Nasha, koji se  borio s paranoidnom šizofrenijom, a 1994. godine dobio je Nobelovu nagradu za ekonomiju.

Svaka od deset epizoda bavi se jednim od Einsteinovih otkrića, u kombinaciji s njegovim kompleksnim odnosima s drugim ljudima, prijateljima i saradnicima.

Za Genij vlada unaprijed veliko zanimanje širom svijeta, pa se već zna da će se prikazivati u 171 zemlji, na 45 različitih jezika, navode njezini producenti.

Izvor: Agencije