Oglasi

General Motors povlači više od 3,4 miliona vozila zbog problema s kočnicama

Do opoziva je došlo nakon što je Nacionalna uprava za sigurnost cestovnog saobraćaja u novembru prošle godine počela istragu.
Trgovci će ponovo obaviti kalibraciju elektroničkog upravljačkog modula kočniceReuters

Pod pritiskom savezne Vlade kompanija General Motors u Sjedinjenim Američkim Državama povlači više od 3,4 miliona pickup i SUV vozila kako bi otklonila problem s kočnicama, prenosi Anadolija.

Povlačenje obuhvata modele Chevrolet Silverado i GMC Sierra 1500, 2500 i 3500 od 2014. do 2018. modelske godine. Uključeni su i Cadillac Escalade od 2015. do 2017. te GMC Yukon, Chevy Suburban i Tahoe od 2015. do 2018.

Iz General Motorsa pojasnili su da se može dogoditi da pumpa u kočnicama izbaci manje vakuumske snage nego što je potrebno, zbog čega se povećava zaustavni put i mogućnost za sudar.

Nova kalibracija

Do opoziva je došlo nakon što je Nacionalna uprava za sigurnost cestovnog saobraćaja u novembru prošle godine počela istragu.

Trgovci će ponovo obaviti kalibraciju elektroničkog upravljačkog modula kočnice.

Vlasnici bi o detaljima trebali biti obaviješteni počevši od 6. septembra.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.