Gdje je bila majka djeteta kojeg je spasio ‘Spiderman iz Malija’?

Mamadou Gassama se penje na zgradu preko balkona kako bi spasio dijete (Društvene mreže)

Francuski televizijski kanal Antenne Reunion intervjuirao je majku djeteta kojeg je spasio migrant iz Malija Mamadou Gassama. Francuska web-stranica „20 minutes“ prenosi da je majka u intervjuu istakla kako je saznala vijest o svom sinu od sudske policije iz Pariza, koja ju je telefonski kontaktirala.

Majka se javila sa ostrva hiljadama kilometara udaljenog od Pariza i kazala da je nakon spomenutog poziva na internetu pregledala videosnimak spašavanja svog sina. Izjavila je: „Kamo sreće da to nisam učinila! Na videosnimku se pojavio moj sinčić!“

Majka je potvrdila da vrši pripreme za napuštanje francuskog ostrva Reunion, koji se nalazi u Indijskom okeanu, i povratak u Pariz kako bi se susrela s mužem i sinom.

„Moglo se desiti ono najgore! Sada sam malo smirenija i žurno se pripremam kako bih se pridružila svom mužu i sinu“, rekla je.

Igrica umjesto sina

Njen muž je ostavio četverogodišnjeg sina u stanu i otišao u kupovinu. Poslije kupovine je odgodio odlazak kući kako bi igrao igricu Pokemon Go. On je u ponedjeljak pušten na slobodu, nakon kraćeg zadržavanja u pritvoru. Njegovo pojavljivanje pred sudom očekuje se u septembru i bit će suočen sa optužbom da je zanemario zakonske obaveze roditelja.

S druge strane, majka djeteta je kazala da nestrpljivo iščekuje susret sa spasiocem svoga sina kako bi mu iskazala zahvalnost za njegov hrabar čin.

Mamadou Gassama je blagovremeno intervenisao kako bi spasio dijete koje je visilo sa balkona na četvrtom spratu zgrade u Parizu. Uspio ga je spasiti nakon što se popeo na zgradu preko balkona.

Francuska je ovo njegovo djelo doživjela kao herojski čin. Francuski predsjednik Emmanuel Macron obećao je Mamadou, koji je dobio nadimak „Spiderman“, da će dobiti francusko državljanstvo i posao u vatrogasnoj službi.

Izvor: Agencije