Oglasi

Gaza: Izraelski vojnici ubili troje Palestinaca, od kojih jedno dijete

Izraelska vojska upotrijebila je bojevu municiju tokom mirnih demonstracija na granici s Pojasom Gazom.
Palestinci od 30. marta na granici Pojasa Gaze i Izraela organiziraju mirne demonstracijeAnadolija

Izraelski vojnici su, upotrebom bojeve municije, intervenirali tokom mirnih demonstracija na granici s Gazom i usmrtili troje Palestinaca, od kojih jedno dijete, a ranili 22 osobe.

Glasnogovornik Ministarstva zdravstva Palestine Esref el-Kudra je u saopćenju istakao da su izraelski vojnici na demonstrante pucali bojevim i gumenim mecima te koristili suzavac.

Istakao je da je ubijeno troje Palestinaca, od kojih jedno dijete, a ranjene 22 osobe, od kojih 18 bojevom municijom, javlja Anadolija.

Dodao je da su ranjene osobe prebačene u bolnicu.

Ubijeno više od 190 Palestinaca

Prilikom intervencije izraelskih vojnika deseci Palestinaca su bili pod snažnim utjecajem plina.

Palestinci od 30. marta na granici Pojasa Gaze i Izraela organiziraju mirne demonstracije pod nazivom "Veliki marš za povratak".

Izraelski vojnici protiv civila koji zahtijevaju povratak na teritoriju sa koje su protjerani i ukidanje blokade uvedene 2006. godine Gazi koriste municiju.

U intervenciji izraelskih vojnika tokom demonstracija od 30. marta ubijeno je više od 190 Palestinaca, dok je na hiljade ranjeno.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.