Gaj Julije Cezar Mussolini kandidat na izborima za EP

Mussolini kaže da se nikad nije bavio politikom, ali uvjerava da 'diše' politiku cijeli svoj život (Facebook/Caio Giulio Cesare Mussolini)

Gaj Julije Cezar Mussolini (Caio Giulio Cesare Mussolini), praunuk italijanskog diktatora Benita Mussolinija, bit će kandidat za izbore za Evropski parlament za malu, krajnje desnu stranku Braća Italije, potvrdio je u utorak u razgovoru za Il Messaggero.

“Svi žele staviti Mussolinija na glasački listić”, rekao je taj 50-godišnjak, bivši podmornički oficir, koji danas vodi kompaniju baziranu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Priznaje da se nikad nije bavio politikom, ali uvjerava da “diše” politiku cijeli svoj život.

To nije prvi put da on vodi kampanju u Italiji.

‘Nisam izabran zbog prezimena’

Gaj Julije Cezar bratić je u drugom koljenu Alessandre Mussolini, Duceove unuke, koja je bila eurozastupnica od 2014. godine, nakon što je bila senatorica i zastupnica u italijanskom parlamentu.

Rođen u Argentini, Gaj Julije Cezar ne misli da je izabran zbog svog prezimena nego prije zbog “imena”, svog osjećaja dužnosti i međunarodnog iskustva.

No, ime Gaj Cezar nije baš rijetko u Italiji.

“U Strasbourgu ću braniti nacionalni interes u svim svojim potezima i glasanjima”, rekao je, u skladu s ultrasuverenističkim stajalištima Braće Italije.

Izvor: Agencije