Oglasi

Francuskinje u Siriji ne mogu nazad u zemlju 

Državno vijeće odbacilo je zahtjeve za repatrijaciju francuskih državljana i njihove djece koji su u Siriji.
Konstatovano je da sudija ne može da odluči o tom pitanju pošto ono uključuje pregovore sa stranim vlastimaReuters/Arhiva

Najviši francuski upravni sud odbacio je danas zahtjeve francuskih žena koje se nalaze u Siriji da se vrate u Francusku, tvrdeći da sudija ne može da odluči o tom pitanju pošto ono uključuje pregovore sa stranim vlastima.

Državno vijeće odbacuje zahtjeve za repatrijaciju francuskih državljana i njihove djece koji su trenutno u Siriji, naveo je sud u saopštenju, prenio je Reuters.

Kako se nositi sa osumnjičenim militantima

Zapadne nacije se bore s tim kako da se nose sa osumnjičenim militantima i njihovim porodicama koji žele da se vrate iz borbenih zona u Iraku i Siriji, kao i onih u pritvoru.

Francuska je u februaru saopštila da za sada neće djelovati na poziv američkog predsjednika Donalda Trumpa da evropski saveznici vrate stotine boraca Islamske države Iraka i Levanta (ISIL) iz Sirije.

Tada su naveli da će militantne pojedince vraćati po principu „slučaj po slučaj“.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.