Oglasi

Francuski ministar: Neki britanski političari lagali birače

Francuski ministar finansija Bruno Le Maire kaže da su neki britanski političari obmanuli birače, navodeći ih da misle kako će Brexit biti lak i u njihovom interesu.
Bruno Le Maire smatra da se 'Brexit može završiti kao noćna mora'EPA

Francuski ministar finansija Bruno Le Maire nazvao je neke britanske političare "lažovima", kazavši da su prevarili građane navodeći ih da misle kako će izlazak Velike Britanije iz Evropske unije biti lak i u njihovom interesu.

Dok se britanska premijerka Theresa May bori da spasi svoj plan Brexita u jeku kritika u svojoj zemlji, Le Maire je izjavio kako je "istina da se Brexit može završiti kao noćna mora".

Francuski ministar branio je jedinstveno tržište EU-a, nazivajući ga "značajnom snagom" u globalnoj trgovini.

Londonu prijeti 'ekonomska katastrofa'

On je upozorio da bi se Velika Britanija mogla suočiti sa "ekonomskom katastrofom" ukoliko napusti blok.

Vlada francuskog predsednika Emmanuela Macrona među najvećim je braniocima EU-a i pokušava da umanji štete po blok nakon britanskog odlaska i osigura da Brexit ne ohrabri ostale članice da odu iz Unije.

Le Maire je održao govor na konferenciji u Parizu o reformi sistema globalne trgovine, prenosi AP.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.