Francuska ne želi da građani putuju u inostranstvo

Pariz, Korona virus
Parkovi u Parizu za sada će ostati zatvoreni, a grad je i dalje 'crvena zona' za cirkulaciju virusa (EPA)

Francuska vlada, zbog aktualne pandemije korona virusa, ne želi da njezini građani putuju u inozemstvo ovog ljeta i preporučuje da odmore provedu u zemlji, izjavila je ministrica za zaštitu životne sredine Elisabeth Borne, javlja Reuters.

Ona je u intervjuu za Radio Enter rekla da bi Vlada trebala idućeg tjedna odlučiti o mogućem ukidanju zabrane domaćih putovanja, odnosno da će biti dozvoljeno da se putuje do sto kilometara od mjesta prebivališta, prenosi Tanjug.

Prema njezinim riječima, parkovi u Parizu za sada će ostati zatvoreni, kao i to da je francuska prijestolnica i dalje ‘crvena zona’ za cirkulaciju virusa.

Gradonačelnica Pariza traži otvaranje parkova

Gradonačelnica Pariza Anne Hildalgo stalno traži od Vlade da otvori parkove u tom gradu jer stanovnici uglavnom žive u stanovima i kućama bez terasa i vrtova.

Ranije ovog mjeseca francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je da je malo vjerojatno da će Francuzi moći putovati na prekooceanska putovanja, a da će čak i putovanja po Europi možda biti ograničena, kako bi se smanjio rizik od ponovnog porasta broja oboljelih od korona virusa.

Izvor: Agencije