Oglasi

Francuska izdvaja 18 milijardi eura za podršku turizmu

Banke su hotelima odgodile mjesečno plaćanje kredita za 12 mjeseci, a bit će omogućene i olakšice prilikom kreditiranja.
Hoteli i restorani u Francuskoj obustavili su rad 16. martaEPA

Francuski premijer Edouard Philippe najavio je da će biti osigurano 18 milijardi eura podrške turističkom sektoru, koji je znatno pogođen epidemijom korona virusa, javlja Anadolija.

Na konferenciji za novinare u Parizu Phillipe je govorio o tome kakva će podrška biti pružena jednom od najviše pogođenih sektora u toj zemlji. 

Navodeći da su banke hotelima odgodile mjesečno plaćanje kredita za 12 mjeseci, rekao je da su hotelima i restoranima također omogućene olakšice prilikom kreditiranja.

Na odmor u julu i augustu

Premijer je rekao da će provesti plan podrške za sektor turizma u iznosu 18 milijardi eura. 

Napomenuo je da će Francuzi, prema odvijanju situacije s epidemijom, u julu i augustu moći ići na odmor unutar zemlje, te da će 25. maja biti poznato kada će moći biti otvoreni restorani. Hoteli i restorani u Francuskoj obustavili su rad 16. marta.

Korona virusom u Francuskoj zaraženo je više od 200.000 stanovnika, a više od 27.000 izgubilo je život.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.