Oglasi

Formirana komisija za provjeru dešavanja u Zavodu u Pazariću

Komisija Ministarstva rada i socijalne politike FBiH utvrdit će dešavanja s kapitalnim ulaganjima u Zavod.
Direktor Zavoda Redžep Salić obavijestio je nadležne institucije o mogućim nepravilnostima koje se odnose na građevinske radove na tri lokacije u ZavoduFena

Ministarstvo rada i socijalne politike Federacije Bosne I Hercegovine danas je saopćilo da je upoznato da je direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić Redžep Salić, uz prethodnu pribavljenu saglasnost Upravnog odbora Zavoda od 3. jula 2019, obavijestio nadležne institucije (FUP, SIPA, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine) o indicijama da postoje određene nepravilnosti koje se odnose na građevinske radove na tri lokacije u Zavodu, te da očekuje da sve institucije postupaju u skladu sa svojim ovlastima.

Kako se navodi u saopćenju iz tog ministarstva, koje prenosi Anadolija, ono je, u skladu sa svojim nadležnostima, formiralo komisiju koja treba utvrditi dešavanja sa svim kapitalnim ulaganjima u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić od 2009. do 2018.

Osiguranje zaštite osoba s invaliditetom

Čim dobije zaključke Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, Ministarstvo će pristupiti njihovoj realizaciji i preduzeti sve potrebne mjere kako bi osiguralo zaštitu i sigurnost osoba s invaliditetom koje borave u Zavodu, kao i u drugim ustanovama socijalne zaštite od federalnog značaja.

Ministarstvo je, kako se navodi u saopćenju, opredijeljeno da u daljnjem djelovanju vodi brigu o korisnicima usluga ustanova socijalne zaštite, te preduzima aktivnosti na poboljšanju uvjeta i podizanju standarda u tim institucijama.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.