Oglasi

Forbes: Michael Jackson najbogatiji među preminulim zvijezdama

Prema magazinu, Jacksonovi godišnji prihodi iznose 75 miliona dolara; Elvis Presley na četvrtom, a Bob Marley na petom mjestu.
Zarada Michaela Jacksona rasla je zahvaljujući objavi novog albuma i udjelom u diskografskoj kući EMIEPA

Američki pjevač Michael Jackson, koji je preminuo prije osam godina, nalazi se na prvom mjestu Forbesove liste najbogatijih umrlih osoba petu godinu zaredom, s godišnjim prihodom od 75 miliona dolara.

Prema pisanju Forbesa, Jacksonova zarada rasla je zahvaljujući objavi novog albuma s hitovima, spektaklom Cirque du Soleil Las Vegas i udjelom u diskografskoj kući EMI.

Među prvih pet osoba na listi sa 13 imena nalaze se još dva pjevača.

Palmer, Shulz, Presley, Marley... 

Elvis Presley je na četvrtom mjestu, sa zaradom od 35 miliona dolara, koju su mu donijeli hotel i zabavni kompleks u Memphisu, a Bob Marley peti sa zaradom od 23 miliona dolara.

Drugi je na listi golf igrač Arnold Palmer, koji je preminuo u septembru prošle godine, a njegova zarada iznosila je 40 miliona dolara zahvaljujući prodaji linije odjeće s njegovim imenom.

Na trećem mjestu je Charles Shulz, "otac" Charlieja Browna, čiji je godišnja zarada 38 miliona dolara.

On je kreator popularnog američkog stripa Peanuts.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.