Oglasi

Finska drugu godinu zaredom najsretnija zemlja na svijetu

U regiji je najsretnija Slovenija, na 51. mjestu, a najnesretnija Bosna i Hercegovina, koja je na 93. poziciji.
Ocijenjeno je da Finci nisu najsretniji samo zbog ekonomskog bogatstvaIlustracija

Finska je u srijedu, drugu godinu zaredom, proglašena najsretnijom zemljom na svijetu, a istraživači kažu da je ta nordijska zemlja uspjela stvoriti recept za sreću koja ne zavisi samo od ekonomskog bogatstva.

Svjetski izvještaj o sreći, koji sastavlja Mreža Ujedinjenih naroda za rješenja održivog razvoja (SDSN), rangira 156 zemalja po tome koliko su njihovi građani sretni.

On se zasniva na faktorima koji uključuju ekonomsko bogatstvo, očekivano trajanje života, socijalnu podršku i slobodu da se donesu životni izbori, prenosi AP.

Sreća najdrastičnije opala u Venecueli

Indeks je pokazao da su i druge nordijske zemlje prilično sretne, s obrzirom na to da odmah iza Finske slijede Danska, Norveška i Island.

U regiji je najsretnija Slovenija, koja je na 51. mjestu, a slijede Kosovo na 66, Srbija na 78, Crna Gora na 81, Hrvatska na 82, Sjeverna Makedonija na 89. i Bosna i Hercegovina na 93. poziciji.

Sreća je u posljednjih deset godina najdrastičnije opala u Venecueli, koja se našla na 108. mjestu.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.