Finale Evropske lige igra se bez obzira na napad u Manchesteru

Manchester Arena, Napad, Policija
Godine 2017. Velika Britanija doživjela je četiri napada, u kojima je poginulo 36 ljudi (AP)

Finale Europske lige između Manchester Uniteda i Ajaxa igrat će se kao što je i planirano, u srijedu, 24. svibnja, u Stockholmu, bez obzira na teroristički napad koji se u ponedjeljak navečer dogodio u Manchesteru, objavila je Europska nogometna asocijacija.

UEFA je izrazila žaljenje zbog terorističkog napada u kojem su poginule najmanje 22 osobe, najavivši da će mjere osiguranja biti podignute na najvišu razinu.

“Šokirani smo vijestima koje stižu iz Manchestera. Naše su misli uz obitelji stradalih”, poručili su iz Nyona.

Dodatne sigurnosne mjere

UEFA je objavila kako ne postoje nikakvi podaci tajnih službi o tome da bi utakmica u Stockholmu mogla biti meta terorističkih napada.

“UEFA mjesecima surađuje sa švedskim vlastima i dosad je poduzeto niz mjera. Nakon napada u Manchesteru poduzet ćemo dodatne sigurnosne mjere,” dodali su iz krovne nogometne organizacije Starog kontinenta.

Oglasio se i UEFA-in predsjednik Aleksander Čeferin.

“Užasno su me pogodile vijesti o napadu u Manchesteru. Šokiralo me što je toliko mladih života izgubljeno. Želim izraziti sućut obiteljima poginulih”, rekao je Čeferin.

Manchester United stigao je u Stockholm u utorak prijepodne, a u gradu se očekuje blizu 15.000 navijača “Crvenih vragova”.

Najmanje 22 osobe poginule su u napadu bombaša samoubojice u ponedjeljak navečer u Manchester Areni.

Napad u Stockholmu

Napadač, koji je djelovao sam i također poginuo u napadu, aktivirao je bombu kućne radinosti u foajeu dvorane oko 22:30, neposredno nakon završetka koncerta američke pjevačice Ariane Grande.

Među žrtvama ima i djece, a ozlijeđenih je 59.

Prošlog mjeseca napad se dogodio i u Stockholmu.

Četiri su osobe poginule, a 15 je ozlijeđeno u napadu kamionom koji se zaletio u robnu kuću u središtu Stockholma.

Izvor: Agencije