Finale danskog kupa prekinuto jer navijači nisu poštivali distancu

Snimke su pokazale članove osoblja Aalborga kako nagovaraju, uzaludno, svoje navijače da se vrate na svoja mjesta (Screenshot / YouTube)

Finale danskog kupa u srijedu je bilo prekinuto na gotovo 15 minuta jer navijači nisu poštivali pravila fizičkog distanciranja koja su na snazi unutar stadiona za borbu protiv širenja korona virusa, objavila je policija.

Tokom prvog poluvremena “sudac je morao prekinuti meč na 15 minuta jer navijači AaB-a (Aalborg) nisu htjeli sjediti na svojim mjestima nego su bili na gomili kršeći tako pravila borbe protiv COVID-a”, objavila je policija Sydjyllanda na Twitteru, prenosi Hina.

Snimke prikazane kasnije pokazale su članove osoblja Aalborga kako nagovaraju, uzaludno, svoje navijače da se vrate na svoja mjesta.

Nakon što su protjerani sa stadiona, njih između 40 i 50, stavljeno je u autobus i poslano u Aalborg iz Esbjerga gdje se igralo finale između AaB-a  i Sonderjyskea (sud-ouest).

Karte za navijače

Utakmica je nastavljena nakon 14 minuta, a pobijedio je Sonderjyske 2:0.

Svaka je ekipa dobila po 750 karata za svoje navijače.

Do sada je na utakmicama bilo dopušteno prisustvo najviše 500 osoba koje su morale poštivati razmak od dva metra, ali je u utorak danska vlada odobrila veći broj navijača na tribinama i razmak je smanjen na jedan metar.

U Kopenhagenu je na najvećem stadionu u zemlji, koji ima kapacitet od 38.000 mjesta, dopušten ulazak za do 10.500 navijača.

Izvor: Agencije