Film ‘Tereza37’ Danila Šerbedžije dobitnik velike Zlatne Arene

Tri Zlatne Arene osvojio je film 'Ribanje i ribarsko prigovaranje' redatelja Milana Trenca (Srecko Niketic / PIXSELL)

Film Tereza37 Danila Šerbedžije dobitnik je velike Zlatne Arene za najbolji film na 67. Pulskom filmskom festivalu, dok je nagrada publike Zlatna vrata Pule pripala filmu Otac Srdana Golubovića, objavljeno je u petak. 

Filmu Tereza37, produkcijske kuće Focus media producentice Irene Marković, pripalo je još pet Zlatnih Arena, i to za režiju Danilu Šerbedžiji, za scenarij Lani Barić, za najbolju sporednu žensku ulogu Ivani Roščić za ulogu Renate u filmu, za montažu Dubravki Turić te za masku Snježani Gorup, objavio je Ocjenjivački sud Hrvatskoga natjecateljskog programa na konferenciji za novinare održanoj u Festivalskom centru u Puli.

Tri Zlatne Arene na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu osvojio je film Ribanje i ribarsko prigovaranje redatelja Milana Trenca, i to Zlatnu Arenu za najbolju mušku glavnu ulogu Radi Šerbedžiji za ulogu Petra Hektorovića, za najbolju sporednu mušku ulogu Leonu Lučevu za ulogu Paskoja te za glazbu koja je dodijeljena Igoru Paru.

Dvije Zlatne Arene za film ‘Mare’

Filmu Mater redatelja Jure Pavlovića pripale su dvije Zlatne Arene – za oblikovanje zvuka Martinu Semenčiću i za kameru Jani Plećaš, a tom je filmu pripala i nagrada “Breza” za najboljeg debitanta, dok je film Mare redateljice Andree Štaka osvojio također dvije Zlatne Arene, i to za kostimografiju Sari Giancane i Valentini Vuković te za scenografiju Jani Plećaš.

Zlatna Arena za vizualne efekte u filmu dodijeljena je Vedranu Štefanu za film Ideš ? idem redatelja ljube Zdjelarevića.

Zlatna Arena za specijalne efekte u filmu ove godine nije dodijeljena.

U konkurenciji manjinskih hrvatskih koprodukcija Zlatna Arena za najbolji film dodijeljena je filmu Agina kuća redateljice Lendite Zequiraj, za režiju dodijeljena je Metodu Pevecu za film Ja sam Frenk, a za glumačko ostvarenje dodijeljena je Goranu Bogdanu za ulogu Nikole u filmu Otac redatelja Srdana Golubovića.

Ocjenjivački sud djelovao je u sastavu Lina Kežić (predsjednica), Dana Budisavljević, Ksenija Marinković, Vesna Mort i Danko Vučinović. Nagrade će dobitnicima biti predane večeras u pulskoj Areni prije prikazivanja filma Berge istra.

Izvor: Agencije