Oglasi

FIFA priprema paket finansijske pomoći za svoje članice

'FIFA je finansijski snažna i naša je dužnost napraviti što god je moguće kako bismo pomogli onima u potrebi', rečeno je.
Prema navodima New York Timesa, Međunarodna nogometna federacija u rezervi ima 2,7 milijardi američkih dolaraEPA

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) priprema fond za pomoć svojim ugroženim članicama koje je pogodila finansijska kriza izazvana globalnom pandemijom korona virusa, potvrdio je glasnogovornik FIFA-e.

"Nogometna zajednica širom svijeta, u većoj ili manjoj mjeri, suočena je s ozbiljnim finansijskim problemima, koji su izazvani širenjem korona virusa", prenosi Hina.

"FIFA je finansijski snažna i naša je dužnost napraviti što god je moguće kako bismo pomogli onima u potrebi", izjavio je glasnogovornik.

Rezerve FIFA-e

Prema navodima New York Timesa, Međunarodna nogometna federacija u rezervi ima 2,7 milijardi američkih dolara.

"Možemo potvrditi da FIFA radi na izradi planova kako pomoći nogometnoj zajednici u svijetu nakon što je napravljena opsežna studija finansijskog utjecaja pandemije na nogomet", poručili su iz FIFA-e.

Ipak, nije precizirano kolika će sredstva biti na raspolaganju onima koji će za njih aplicirati.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.