Oglasi

FIFA: Nema razloga za istragu protiv Infantina

Predsjednik FIFA-e nastavit će obavljati dužnosti te će nastaviti sarađivati sa švicarskim vlastima, kaže se u saopštenju.
Švicarske vlasti otvorile su istragu protiv Giannija Infantina zbog zasad nepoznatih kriminalnih radnji Arhiva

Međunarodna fudbalska asocijacija (FIFA) u saopštenju za javnost je objavila da švicarske vlasti nemaju razloga pokretati kriminalnu istragu protiv njegova predsjednika Giannija Infantina, te da će Infantino nastaviti normalno obavljati svoju dužnost.

U četvrtak su švicarske vlasti otvorile istragu protiv Infantina zbog zasad nepoznatih kriminalnih radnji s donedavnim švicarskim glavnim tužiteljem Michaelom Lauberom.

Lauber je početkom prošle sedmice podnio ostavku jer je lagao kako se nije sastao s Infantinom, iako postoje dokazi o njihovom susretu prije nekoliko godina, navodi Hina, pozivajući se na Reuters.

Negirali nezakonite radnje

No, i Lauber kada je podnosio ostavku i Infantino u četvrtak su negirali bilo kakve nezakonite radnje.

„Niti je bilo niti ima apsolutno nikakvog razloga za otvaranje bilo kakve istrage jer se nije dogodilo ništa što bi imalo bilo kakve veze s kriminalnim djelatnostima. FIFA i njen predsjednik kategorički niječu bilo kakve implikacije ili sugestije kako je predsjednik pokušao izvršiti nepriličan utjecaj na švicarskog glavnog tužitelja. Posebni istražitelj Stefan Keller, koji je otvorio istragu, nije prikazao nikakve ozbiljne elemente ili legalne osnove za otvaranje istrage“, kaže se u saopštenju.

„Predsjednik FIFA-e stoga će nastaviti obavljati svoje dužnosti u punom obimu te će nastaviti sarađivati sa švicarskim vlastima kao i s onima širom svijeta", dodaje FIFA.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.