Oglasi

FIFA Drogbi odobrila transfer u Galatasaray

Predstavnici reprezentativca Obale Slonovače utvrdili da on ima pravo promijeniti klub jer mu nisu isplaćivane plate.
Drogba (lijevo) je doputovao u Istanbul prošle sedmice, a u ponedjeljak je prošao ljekarske pregledeAFP/Getty

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) potvrdila je da je odobrila privremenu dozvolu za nastup Didiera Drogbe u dresu Galatasaraya, prenosi Fena.

Reprezentativac Obale Slonovače odlučio je preći u redove turskog prvaka iako je njegov bivši klub Shanghai Shenhua tvrdio da još ima ugovor s napadačem.

No, igračevi predstavnici tvrdili su da on ima pravo promijeniti klub jer mu nisu isplaćivane plate, a sada je taj transfer zvanično potvrđen, prenio je Goal.com.

Drogba je doputovao u Istanbul prošle sedmice, a u ponedjeljak je prošao ljekarske preglede.

Posudba u Evropi

On je dogovorio 18-mjesečni ugovor s istanbulskim klubom, a dogovor čine obeštećenje od šest miliona eura, plata od 15.000 eura po odigranoj utakmici te četiri miliona eura isplate po dolasku u klub.

Prije potpisa za Galatasaray, Drogba je tražio dozvolu da tokom pauze između dvije sezone kineskog prvenstva igra na posudbi, ali je to FIFA odbila.

Prethodno je Shanghai Shenhuo objavio da napadač reprezentacije Obale Slonovače i dalje je pod ugovorom s ovim kineskim klubom i njegov transfer u turski Galatasaray krši odredbe ugovora, objavio je klub.

Bivši napadač Chelseaja, 34-godišnji reprezentativac Obale Slonovače, odlučio se preseliti u Kinu nakon što je napustio "Plavce" sa Stamford Bridgea prošlog maja.

Izvor: Agencije