Oglasi

Fiat Chrysler povlači 94.000 terenaca

Američko-italijanska grupacija FCA će opozvati modele Jeepa Cherokeea i Dodgea Rama.
Ram pickup će biti opozvan zbog mogućnosti pucanja vratila zadnje osovineAP - Arhiva

Fiat Chrysler opozvat će blizu 94.000 modela Jeep Cherokee zato što je klima uređaj preblizu izduvnog sistema i postoji realna mogućnost za izbijanje požara.

Problem je otkriven nakon što je američka agencija za sigurnost dobila dvije pritužbe zbog dima i požara u Jeepu Cherokee.

Fiat Chrysler je objavio da nije dobio nikakve pritužbe na eventualne povrede korisnika njihovih vozila ili požare u njima. Većina spomenutih vozila prodata je u Sjevernoj Americi.

Distributeri će izvršiti sve potrebne popravke na spornim vozilima. Kupci kojima se pokvario klima uređaj ili im se upalila upozoravajuća lampica na kontrolnoj tabli trebaju kontaktirati distributere.

Opoziv modela Ram

Kompanija je saopćila da će opozvati i 86.000 modela Ram pickup zbog mogućnosti pucanja vratila zadnje osovine što bi dovelo do otpadanja točka. Većina tih modela su proizvedeni za 2015. i 2016. godinu, tako da ih je veliki broj i dalje kod prodavaca.

Problem je otkriven tokom ispitivanja koje je proveo Fiat Chrysler. Tada je ustanovljeno da vratilo osovine nije dovoljno dobro toplinski tretirano te da može doći do njihovog pregrijavanja.

Iz FCA su rekli da je do sada zabilježen jedan sudar izazvan ovim problemom, ali srećom bez većih posljedica po putnike. Distributeri će ispitati i zamijeniti vratila osovine na svim vozilima na kojima to bude potrebno.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.