Ferrari organizirao skup podrške Schumacheru

Mediji i dalje opsjedaju bolnicu u Grenobleu, no vrlo je malo informacija o detaljima nesreće koja se dogodila na Schumacherovom omiljenom skijalištu (Reuters)

Jedan od najboljih vozača u povijesti Formule 1 Nijemac Michael Schumacher danas navršava 45. godina, no rođendan dočekuje bez svijesti i u stanju inducirane kome, nakon što je nedjelju stradao na skijanju. 

Liječnici su potvrdili kako je sedmerostruki prvak svijeta u stabilnom, ali i dalje u kritičnom stanju nakon dvije operacije na glavi.

Stručnjaci predviđaju kako bi za dva dana Schumachera mogli nakratko probuditi iz kome, no nitko se još ne usuđuje išta prognozirati.

Navijači se okupljaju pred bolnicom

Talijanski Ferrari, u čijem bolidu je ‘Schumi’ osvojio pet svjetskih naslova, danas će ispred bolnice održati ‘skup podrške’, kako bi u tišini i uz molitvu obilježio rođendan legendarnog asa.

Schumacherovi navijači se od ranog jutra okupljaju ispred bolnice, a svi su pozvani da se odjenu u crveno.

“U ovim teškim trenucima i povodom njegovog rođendana klubovi navijača Scuderije Ferrari žele izraziti svoju podršku Michaelu Schumacheru”, stoji u priopćenju udruge Ferrarijevih navijača.

U bolnici u Grenobleu uz Schumachera je obitelj, supruga Corinna, djeca Gina Maria i Mick, otac Rolf i brat Ralf, koji su zahvalili svima na podršci.

“Želimo se zahvaliti ljudima iz cijelog svijeta koji šalju želje za Michaelovim što bržim oporavkom. Svi znamo da je Michael pravi borac i da neće odustati”, poručila je obitelj.

I dalje malo informacija o nesreći

Mediji i dalje opsjedaju bolnicu u Grenobleu, no vrlo je malo informacija o detaljima nesreće koja se dogodila na Schumacherovom omiljenom skijalištu, francuskom Meribelu.

Njemački Bild prati situaciju u vezi s nastradalim sportskim velikanom gotovo iz minute u minutu, te javlja da je odjel intenzivne njege na petom katu bolnice pod budnim okom osiguranja.

U petak je ‘procurio’ podatak kako se njegova skijaška kaciga od silne udarca u stijenu doslovno raspala na dva dijela.

Schumacher je tijekom karijere osvojio rekordnih sedam naslova svjetskog prvaka, a sa 91 Grand Prix pobjedom rekorder je i po broju trijumfa u F1. Vozio je za Jordan, Benetton, Ferrari i Mercedes.

Izvor: Agencije