Ferguson: Trenerski posao je jako težak

Sir Alex Ferguson: U neku ruku mi je i drago što je sve gotovo (EPA)

Legendarni menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson (71), koji je u nedjelju posljednji put vodio tim s klupe, u penziju odlazi i s nagradom za najboljeg menadžera u Premier ligi za ovu sezonu, koju je zaslužio u izboru svog strukovnog udruženja (LMA).

“Nema dvojbe kako nagrada LMA-a najpreciznije mjeri menadžerske sposobnosti, jer nema boljih sudaca vašeg rada od onih koji se bave istim poslom”, rekao je predsjednik LMA-a Howard Wilkinson.

Ovo je četvrti put zaredom kako je Ferguson osvojio nagradu menadžera godine.

Ferguson, koji je Manchester United vodio od novembra 1986. do maja 2013. godine, u tom razdoblju je osvojio 13 naslova prvaka Engleske, pet FA Kupova i dvije Lige prvaka.

Bez dvojbe

“U neku ruku mi je i drago što je sve gotovo, jer je trenerski posao jako težak. Mislim da je nagradu zaslužio menadžer West Bromwicha Steve Clarke, jer je njegov tim uspio postići pet pogodaka Unitedu”, rekao je Ferguson, osvrnuvši se na nedjeljnu utakmicu posljednjeg kola Premier lige, u kojoj su WBA i Manchester United odigrali 5-5, a WBA je nadoknadio zaostatak od 2-5 u posljednjih 10 minuta.

“Nema dvojbe kako nagrada LMA-a najpreciznije mjeri menadžerske sposobnosti, jer nema boljih sudaca vašeg rada od onih koji se bave istim poslom. Nemoguće je pronaći prave riječi kako bi se opisala monumentalnost dosega Sir Alexa Fergusona, kao i njegova ostavština”, rekao je predsjednik LMA-a Howard Wilkinson.

Izvor: Agencije