Ferguson dobio ulicu u blizini Old Traforda

Ulica s Fergusonovim imenom upravo i vodi prema tribini slavnog stadiona koja također nosi trenerovo ime (Reuters)

Najtrofejniji trener u povijesti engleskog nogometa, sir Alex Ferguson dobio je posebno priznanje za svoj dugogodišnji i uspješan rad na klupi jedne od najboljih engleskih i svjetskih nogometnih ekipa Manchester Uniteda nakon što su lokalne vlasti odlučile ulicu u blizini stadiona Old Traford nazvati po njemu.

Proslavljeni nogometni strateg je s trenerske dužnosti u Manchester Unitedu odstupio na kraju prošle sezone nakon što je 26 godina proveo na klupi kluba s kojim je osvojio 13 naslova prvaka Premier League.

Manchester United je vodio u ukupno 1.500 utakmica, zabilježio je 895 pobjeda, 338 remija i 267 poraza.

Ukupno 36 titula

Također je s klubom osvojio i pet FA kupova, četiri puta ligaški kup, 10 puta engleski superkup, dva puta je slavio u Ligi prvaka, jednom u Kupu UEFA i jednom je osvojio europski Superkup.

„Ovo imenovanje na najbolji mogući način povezuje moje nevjerojatno 26-godišnje putovanje s tim velikim klubom. Jako sam ponosan na sve. Zahvalio bih se Manchester Unitedu jer me je prije 26 godine pozvao da dođem. To je bio fantastičan potez u životu koji sam povukao i zbog kojeg imamo to što imamo. To je veliki nogometni klub i njegovim uspjesima su se veselili svi navijači“, prenosi agencija Hina riječi Alexa Fergusona.

Osim mjesta u engleskoj i škotskoj nogometnoj kući slavnih, Ferguson (71) je prije 14 godina dobio i britansko viteško odlikovanje.

Izvor: Agencije