Fenninger osvojila Veliki kristalni globus

Austrijanka Anna Fenninger osvojila je Veliki kristalni globus nakon što je u posljednjoj utrci superveleslaloma, koja je vožena na završnici Svjetskog kupa u švicarskom Lenzerheideu, zauzela drugo mjesto iza pobjednice domaće skijašice Lare Gut.

Fenninger je za pobjednicom imala zaostatak od 61 stotinku, dok je trećeplasirana Tina Maze zaostala sekundu i 35 stotinki.

Nakon jučerašnjeg pada Njemice Marije Hoefl-Riesch na utrci spusta, Fenninger nitko ne prijeti u ukupnom poretku, dvije utrke prije kraja sezone, jer ima 215 bodova prednosti ispred Gut koja joj je sada najbliža aktivna suparnica.

Fenninger, koja je osvojila zlatnu medalju u superveleslalomu na Olimpijskim igrama u Sočiju i srebro u veleslalomu, prva je Austrijanka koja je pobijedila u Svjetskom kupu nakon Nicole Hosp 2007. godine.

Kraj karijere za Hoefl-Riesch?

Trostruka olimpijska pobjednica Njemica Maria Hoefl-Riesch je prethodno izjavila da će u idućih nekoliko dana odlučiti hoće li nastaviti svoju karijeru još jednu sezonu.


Karijera Hoefl-Riesch dovedena u pitanje [EPA]

Njemačka skijašica dan ranije je u spustu teško pala, ozlijedila aduktore i natukla lijevo rame, što ju je spriječilo da nastupi u posljednje tri utrke sezone i osvoji drugi Veliki kristalni globus, nakon onog osvojenog 2011. godine.

Na pitanje znači li to kraj njene karijere, Hoefl-Riesch je odgovorila da to „ne bi bio lijep kraj“.

„Ako tako mora biti, to ne bi bio lijep kraj, ali to neće utjecati na moju odluku“, izjavila je Hoefl-Riesch koja je nedavno najavila da bi voljela skijati još jednu sezonu koja završava sa svjetskim prvenstvom u Vailu u Coloradu iduće godine.

„Razmislit ću o svemu u miru i nadam se da ću donijeti dobru odluku“, dodala je dvostruka svjetska prvakinja koja će u Munchenu obaviti detaljnije medicinske pretrage.

Izvor: Agencije