Oglasi

FBI: Na oprezu od ruskih cyber napada

John Brennan je upozorio da Rusija posjeduje naperdne i pecizne cyber kapacitete.
"Moramo da budemo vrlo, vrlo svjesni da Rusija možda pokušava da prikupi podatke sajber putem", rekao je BrennanAP

Direktor CIA-e, John Brennan upozorio je da Rusija posjeduje "vrlo napredne i precizne cyber kapacitete" i da Sjedinjene Američke Države moraju zbog toga biti na oprezu.

Brennan je, prilikom gostovanja na CBS televiziji, upitan da li Rusija pokušava da manipuliše američkim predsjedničkim izborima.

Pokrenuta istraga

Iako nije odgovorio, on je napomenuo da se nastavlja nedavno pokrenuta istraga koju sprovodi FBI zbog upada u kompjuterski sistem Demokratske stranke.

"Moramo da budemo vrlo, vrlo svjesni da Rusija možda pokušava da prikupi podatke cyber putem kao i onoga za šta planiraju da upotrebe te informacije", rekao je Brennan.

State Department je predložio da 305 e-mailova analiziraju obavještajne agencije, dok provodi provjeru mogu li oni biti objavljeni u javnosti.

Izvor: Agencije
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.