Oglasi

Facebook u doba krize pomaže medijima sa 100 miliona dolara

Tehnološki div izdvaja pomoć medijima da osiguraju pouzdanu informaciju u vrijeme pandemije korona virusa.
Sredstva uključuju 25 miliona dolara hitne donacije za lokalno novinarstvoEPA

Facebook izdvaja 100 miliona dolara za pomoć medijima, da osiguraju pouzdanu informaciju, kada je ona izuzetno nužna i u vrijeme kada je ionako loš položaj medija dodatno ugrožen epidemijom virusa COVID-19.

"Medijski sektor radi u izuzetnim uvjetima kako bi ljudima osigurao informacije i tokom pandemije korona virusa", navodi Campbell Brown, zadužena za saradnju s medijima, prenosi Hina.

"U trenutku kada je novinarstvo važnije nego ikada prije, prihodi od oglašavanja opadaju zbog ekonomskih posljedica koje čini virus", rekla je ona.

Nisu objavljeni kriteriji

"Lokalni novinari posebno su pogođeni baš kada se ljudi okreću njima da bi dobili ključne informacije za sigurnost svojih prijatelja, porodice i zajednice", kazala je Brown.

Ta sredstva uključuju 25 miliona dolara hitne donacije za lokalno novinarstvo te 75 miliona dolara u obliku pomoći za promociju, navodi Facebook.

Tehnološki div nije objavio kriterije po kojima će pomoć dodjeljivati pojedinim medijima.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.