Oglasi

Facebook povećava zaštitu privatnosti

Zuckerberg naveo kako ova internetska mreža mora biti ujedinjena, usmjerenija na privatne razmjene sadržaja.
Izvršni direktor Facebooka namjerava tehnički ujediniti mrežu s njenim ostalim aplikacijama Messenger, Instagram i WhatsAppEPA-EFE

Mark Zuckerberg je obećao kako će strateškim zaokretom pretvoriti Facebook u platformu brižniju prema privatnom životu korisnika, usmjerenu na povjerljivost, prenose agencije.

Naveo je kako Facebook mora postati ujedinjena mreža usmjerenija na privatne razmjene (za razliku od objave „postova“ koje može pročitati veliki broj ljudi) i na formate tipa „priča“ koje se brišu nakon 24 sata.

„Kada mislim o budućnosti interneta, mislim da će platforma za komunikacije usmjerena na 'privatno' postati još važnija od današnjih otvorenih platformi“, ocijenio je i najavio kako namjerava omogućiti sigurna online plaćanja.

„Ta promjena odgovara novim ukusima korisnika. Danas već vidimo kako su privatne poruke, 'priče' i male grupe najbrže rastući online formati komuniciranja.“

Ujedinjenje aplikacija

Izvršni direktor Facebooka namjerava tehnički ujediniti mrežu s njenim ostalim aplikacijama Messenger, Instagram i WhatsApp.

Ubuduće će biti moguće direktno razmjenjivati poruke putem tih mreža koje će moći šifrirati podatke, što je danas moguće samo na WhatsAppu.

„Iako trenutno nismo visoko na listi po zaštiti privatnosti, razvit ćemo usluge koje ljudi stvarno žele“, poručio je Zuckerberg.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.