Facebook pooštrava zahtjeve za političko oglašavanje

Facebook, također, unaprjeđuje svoju bazu podataka oglasa, uključujući i proširenje pristupa tako da vanjske grupe mogu analizirati političke oglase ili ih izdati (EPA)

Društvena internetska mreža Facebook danas je saopćila kako postrožava zahtjeve za političko oglašavanje uoči izbora u Evropskoj uniji, prenose agencije.

Taj gigantski društveni medij naveo je u saopćenju kako još više pooštrava pravila kako bi se spriječilo strano uplitanje i povećala transparentnost prije glasanja za Evropski parlament u maju.

Kompanija je saopćila kako će politički oglašivači morati potvrditi kako se nalaze u državi članici EU, javila je agencija AP.

Pritisak na Silikonsku dolinu

Taj zahtjev dolazi uz prethodno objavljeni da kupci oglasa moraju potvrditi svoj identitet.

Facebook, također, unapređuje svoju bazu podataka oglasa, uključujući i proširenje pristupa tako da vanjske grupe mogu analizirati političke oglase ili ih izdati.

Tehnološke kompanije iz Silikonske doline su se našle pod pritiskom vlasti Evropske unije da učine više kako bi spriječile da njihove platforme koriste grupe, uključujući i one iz Rusije, kako bi se miješale u izbore, navela je agencija.

Izvor: Agencije