Oglasi

Facebook otkrio nove detalje o vještačkoj inteligenciji

Mark Zuckerberg iznio je više detalja o ambicioznim planovima kompanije koja će u svoje usluge uvrstiti i vještačku inteligenciju.
Facebook bi mogao postati drugi dom popularnih svjetskih fenomena kao što je 'Pokemon Go'AP

Na ovogodišnjoj konferenciji F8, održanoj u San Joseu u Kaliforniji, izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg iznio je više detalja o ambicioznim planovima kompanije, koje je prvi put otkrio prošle godine.

Sudeći prema Zuckerbergovim planovima, Facebook će već sljedeće decenije uključiti u svoje usluge vještačku inteligenciju, sveprisutnu internetsku konekciju i virtualnu i proširenu realnost.

Da bi ubrzala integriranje proširene realnosti u svakodnevni život, kompanija je osmislila platformu "Camera Effects", set alatki za programere namijenjenih stvaranju aplikacija zasnovanih na toj tehnologiji.

Korisnici će aplikacijama moći pristupiti posredstvom postojeće aplikacije "Facebook Camera".

Operativni sistem

To znači da bi Facebook mogao postati drugi dom popularnih svjetskih fenomena kao što je "Pokemon Go".

Iako Zuckerbergova najava možda djeluje bezazleno, treba imati u vidu da se Facebook stvaranjem novog sistema alatki i aplikacija, koji ne zavisi od upotrebe pametnih telefona, još jednom želi nametnuti kao direktni konkurent kompanijama Google i Apple, piše New York Times.

List navodi da je poznato da Zuckerberga već dugo tišti činjenica što Facebook nikad nije proizveo kredibilan samostalan operativni sistem, prenosi B92.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.