Oglasi

Facebook blokirao više od 1.000 naloga u Pakistanu i Indiji

Blokirani su nalozi strana i grupa povezanih s pakistanskom vojskom i indijskom strankom zbog 'neautentičnog' sadržaja.
KašmirKašmir je žarišna tačka sukoba Indije i Pakistana, gdje su te dvije nuklearne sile ratovale čak dva putaReuters - Arhiva

Društvena mreža Facebook priopćila je u ponedjeljak navečer kako je blokirala više od 1.000 profila strana i skupina povezanih s pakistanskom vojskom i jednom indijskom strankom zbog "neautentičnog" sadržaja.

Ukupno 1.126 profila je ukinuto na Facebooku i Instagramu, priopćila je društvena mreža koju koriste 2,3 milijarde ljudi diljem svijeta, prenosi Beta.

Facebook je ukinio nekoliko stotina lažnih profila u Pakistanu, koji su bili namijenjeni za manipuliranje korisnicima, navodi se u priopćenju.

Većina tih strana je veličala pakistansku vojsku ili se bavila Kašmirom, područjem zbog kojeg su Pakistan i Indija vodile dva rata.

Poboljšanje imidža

Društvena mreža je ukinula 687 lažnih profila u Indiji, povezanih s jednom oporbenom strankom, desetak dana uoči parlamentarnih izbora u toj zemlji.

Facebook pokušava poboljšati svoj imidž nakon brojnih polemika i kritika posljednjih mjeseci.

Tenzije između Indije i Pakistana u kriznom Kašmiru nedavno su eskalirale, nakon je 14. veljače u bombaškom napadu na konvoj ubijeno 44 i ranjeno 20 indijskih vojnika, te je nakon toga zabilježen niz incidenata.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.