Oglasi

Facebook blokirao profile radikalnih Bolsonarovih pristalica širom svijeta

Kratko nakon sudske presude u petak, radikalne pristalice predsjednika nastavili su objavljivati antidemokratske poruke i lične napade s promijenjenih postavki lokacije.
Sudska presuda u sklopu je istrage o navodnoj mreži za širenje lažnih vijestiEPA-EFE

Facebook je blokirao profile radikalnih pristalica desničarskog populističkog predsjednika Jaira Bolsonara, objavili su brazilski mediji u subotu pozivajući se na tu društvenu mrežu, prenosi Hina.

Zabrana je donesena u skladu sa sudskom odlukom.

U petak je sudac Alexandre de Moraes povećao kazne protiv Facebooka na 368.000 dolara na dan zbog nepoštivanja prijašnje presude.

Sudac nije isključio ličnu odgovornost predsjednika brazilskog Facebooka Conrada Leistera.

Širenje lažnih vijesti

Moraes je rekao da je Facebook blokirao samo domaće profile radikalnih Bolsonarovih sljedbenika, suprotno njegovim uputama da blokira i domaće i u inostranstvu.

Kratko nakon sudske presude u petak, radikalne pristalice predsjednika nastavili su objavljivati antidemokratske poruke i lične napade s promijenjenih postavki lokacije, objavio je list the Folha de S. Paulo.

Sudska presuda u sklopu je istrage o navodnoj mreži za širenje lažnih vijesti. Cilj su joj radikalne pristalice predsjednika, poput desničarske aktivistice Sare Winter iz grupe "300 do Brasil".

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.