F1: Kimi Raikkonen ostaje još godinu dana u Alfa Romeu

Raikkonen je svoju karijeru u Formuli 1 započeo 2001. upravo za upravljačem Alfa Romea dok se ekipa još natjecala pod imenom Sauber (EPA)

Najiskusniji vozač u Formuli 1, 41-godinji Finac Kimi Raikkonen, još će godinu dana sjediti za upravljačem Alfa Romea, objavila je ekipa sa sjedištem u Švicarskoj. 

Raikkonen je 2007. bio prvak svijeta za upravljačem Ferrarija, a vlasnik je rekorda s najviše nastupa (324) u utrkama za svjetsko prvenstvo u Formuli 1, prenosi Hina.

Finac je na posljednjoj utrci održanoj prošlu nedjelju u Portugalu dokazao da je još sposoban za sjajnu vožnju, kad je u prvom krugu uspio prestići čak deset bolida koji su startali ispred njega.

Uz Raikkonena za upravljačem Alfa Romea sjedit će Italijan Antonio Giovinazzi, stoji u saopćenju objavljenom u petak.

“Alfa Romeo je za mene više od ekipe, to mi je poput druge porodice”, izjavio je Finac koji je svoju karijeru u Formuli 1 započeo 2001. upravo za upravljačem Alfa Romea dok se ekipa još natjecala pod imenom Sauber.

Vjera u projekt

“Ne bih bio ovdje da ne vjerujem u ovaj projekt i da ne osjećam da ekipa i ja to možemo zajedno postići. Ovo je ekipa koja cijeni naporan rad više od riječi, a to se poklapa s mojim stilom”, zaključio je Raikkonen koji je reporterima okupljenim u Imoli uoči Velike nagrade Emilije Romagne rekao da je potpis na novi jednogodišnji ugovor stavio u četvrtak te dodao kako to nije bila nimalo teška odluka.

Angažman 26-godišnjeg Antonija Giovinazzija, kojemu će to biti treća sezona u Formuli 1, znači da bi Mick Schumacher, sin legendarnog njemačkog vozača Michaela Schumachera, sljedeće sezone trebao debitirati u Formuli 1 za upravljačem Haasa, čiji bolidi koriste Ferrarijeve motore.

Mick Schumacher, polaznik Ferrarijeve vozačke akademije, trenutačno je vodeći u redoslijedu vozača Formule 2.

Izvor: Agencije