F1: Hamiltonov novi korak ka odbrani titule

Današnja pobjeda na stazi Silverstone treća je u karijeri britanskog vozača Hamiltona pred domaćom publikom (EPA)

Lewis Hamilton je za volanom Mercedesa danas slavio svoju petu ovosezonsku pobjedu na utrci British Grand Prixa voženoj u Silverstoneu, javlja Anadolija.

Hamilton je na početku utrke nakratko izgubio lidersku poziciju na stazi, ali se brzo  vratio na čelo i do kraja utrke zadržao vodstvo, čime je načinio novi korak ka odbrani prošlogodišnjeg naslova prvaka Formule 1.

Drugo mjesto je osvojio drugi vozač Mercedesa Nico Rosberg, čime je još jednom potvrđena ovosezonska dominacija njemačkog tima.

Domaća publika

Ciljnu liniju kao treći je prošao vozač Ferarrija Sebastian Vettel.

Četvrto i peto mjesto su bili rezervirani za vozače Williamsa Filipea Massu i Valtteri Bottasa, dok je Danil Kvjat za volanom Red Bulla bio šesti.

Današnju zanimljivu utrku sedmi je završio Nico Hulkenberg iz tima Force India, a Ferarrijev Kimi Raikkonen je bio osmi.

Deveto i deseto mjesto pripalo je Sergiu Perezu iz Force India i nekadašnjem prvaku Fernandu Alonsu za volanom McLarena.

Današnja pobjeda na stazi Silverstone treća je u karijeri britanskog vozača Hamiltona pred domaćom publikom i on trenutno sa 17 bodova viška vodi ispred klupskog kolege Rosberga u utrci za novi naslov prvaka Formule 1.

Izvor: Agencije