EYOF 2019 okončan svečanom ceremonijom u Istočnom Sarajevu

Ovo takmičenje mladih iz 46 evropskih država održavalo se od 10. do 15. februara u Sarajevu i Istočnom Sarajevu (Fena)

Svečanom ceremonijom ispred zgrade Gradske uprave u bosanskohercegovačkom Istočnom Sarajevu zatvoren je Evropski olimpijski festival mladih EYOF, navode agencije i bh. mediji.

Ovo takmičenje mladih iz 46 evropskih država održavalo se od 10. do 15. februara u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Nakon koncerta grupe Van Gogh, ispred Gradske uprave Istočnog Sarajeva uručene su medalje, da bi se okupljenima potom obratili gradonačelnici Nenad Vuković (Istočno Sarajevo) i Abdulah Skaka (Sarajevo).

„Čestitam sportistima na ostvarenim rezultatima. Nadam se da će se nakon EYOF-a dobar glas o Istočnom Sarajevu čuti daleko. Hvala svima koji su pomogli u organizaciji ovog festivala. Plamen mira koji smo nedavno donijeli iz Rima bio nam je potreban i neophodan“, rekao je Vuković.

Dobra saradnja

Skaka je rekao kako su na EYOF-u pobijedili sport, mladost i budućnost.

„Zahvaljujući EYOF-u upoznali smo i ugostili divne ljude iz mnogih zemalja, okupili smo se oko projekta koji nas je povezao sjajnim vrijednostima. Na kraju, pobijedio je sport, pobijedila je mladost i pobijedila je budućnost“, istakao je on.

Na kraju, prisutnima se obratio i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

„Ovdje smo svi bili okupljeni oko velike stvari i bilo je krajnje vrijeme da upravo na ovakav način pošaljemo ovu sliku sa svih prostora, sasvim drugu nego one koje su odavde išle ranije. Ovo se ne bi desilo bez dobre saradnje dva gradonačelnika i dva grada uz podršku svih nivoa“, poručio je on.

Izvor: Agencije