Oglasi

Evropski sud za ljudska prava odbio iskrcavanje migranata

Sud traži da Italija poduzme sve mjere da se migrantima osigura medicinska njega, hrana, voda i osnovne potprepštine.
Sea Watch, Sea-Watch, Brod, MigrantiBezakonje u Libiji omogućilo trgovcima ljudima da šalju migrante u Evropu morem.Arhiva

Europski sud za ljudska prava odbio je u utorak zahtjev njemačke humanitarne skupine "Sea Watch" da se dozvoli iskrcavanje 47 migranata blokiranih deset dana na spasilačkom brodu te organizacije kod Sicilije.

Europski sud za ljudska prava, čije sedište je u Strasbourgu, u svojoj je odluci, međutim, zatražio od Italije da "što prije poduzme sve potrebne mjere" da se migrantima "osigura odgovarajuća medicinska njega, hrana, voda i osnovne potprepštine", prenosi Beta. 

Također je navedeno kako 15 maloljetnika bez pratnje na brodu trebaju dobiti pravnog skrbnika.

Njemačka nevladina organizacija "Sea Watch" objavila je kako se žalila Europskom sudu za ljudska prava zbog odbijanja Italije da prihvati 47 migranta, koje je prije deset dana njihov brod "Sea Watch 3" spasio u Sredozemlju i koji se sada nalazi kod Sicilije.

Salvini ne dozvoljava iskcrcavanje

Talijanski ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Mateo Salvini odbija dozvoliti migrantima, spašenim 19. siječnja kod obale Libije, da se iskrcaju u nekoj talijanskoj luci dok druge europske zemlje ne pristanu prihvatiti ih.

Njemačka nevladina organizacija priopćila je ranije kako je u potrazi za lukom kontaktirala Italiju, Maltu, Libiju i Nizozemsku.

No, kako su ranije prenijele agencije, nijedna zemlja koju je kontaktirao nije ga željela primiti.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.