Evropska liga: Partizan i Rijeka prošli, Sarajevo i Zrinjski ispali

Partizan je na gostovanju u Turskoj uspio sačuvati prednost iz prvog susreta (Anadolija)

Nogometaši Rijeke i Partizana uspjeli su plasirati se u playoff Europske lige, dok su Sarajevo i mostarski Zrinjski završili natjecanje.

Rijeka je i na gostovanju u Aberdeenu bila bolja od škotske ekipe, te pobijedila istim rezultatom kao i u prvoj utakmici – 2:0. Golove za Riječane postigli su Stjepan Lončar i Antonio-Mirko Čolak.

Jedini gol za Yeni Malatyaspor u pobjedi 1:0 nad Partizanom postigao je Adis Jahović, no to turskoj ekipi nije bilo dovoljno jer je u Beogradu bilo 3:1 za Partizan.

Sarajevo je na gostovanju kod BATE Borisova odigrao bez golova (u prvom susretu bjeloruska ekipa je slavila 2:1), dok je Zrinjski, koji je uzvrat igrao kao domaćin u Širokom Brijegu, minimalnim rezultatom pobijedio švedski Malmo (u prvoj utakmici bilo je 3:0 za Šveđane).

Dobra igra Sarajeva

Ozljedama desetkovana ekipa Sarajeva u Bjelorusiji je nastupila s nadom da može ostvariti veliku, gotovo nemoguću pobjedu.

Izabranici Husrefa Musemića nisu u tome uspjeli, ali odigrali su odličan meč u kojem su nijanse mogle donijeti drugačiji ishod.

Viceprvak Bosne i Hercegovine, ekipa Zrinjskog uspio je u posljednjim trenucima meča postići gol za pobjedu.

Gol je s bijele točke postigao Damir Sovšić, ali to nije bilo dovoljno za nastavak natjecanja s obzirom da je Malmo imao uvjerljivu prednost iz prvog duela.

Izvor: Al Jazeera i agencije