Oglasi

Evropol razbio međunarodnu kriminalnu grupu

Grupa je osumnjičena za međunarodni zločin sa motornim vozilima.
Istraga je pokrenuta u novembru 2017. godineAP

Kancelarija javnog tužilaštva u Berlinu i berlinska policija razbili su kriminalnu grupu osumnjičenu za međunarodni zločin sa motornim vozilima, saopštio je Europol, prenosi Tanjug.

U saopštenju se navodi da su jučer izdata četiri naloga za hapšenje dvojice državljana Njemačke, jednog državljanina Jordana i jednog Poljaka starosti između 30 i 52 godine.

Također, u Berlinu je izdato 18 naloga za pretres protiv 16 drugih osumnjičenih.

Tokom pretresa pronađeni su brojni dokazi među kojima osam automobila, motor, različita dokumenta, specijalizovane alatke za provalu u vozilo kao i gotovina i droga.

Optužene 23 osobe

Složenu istragu proveo je specijalizovani odjel za organizovani kriminal kancelarije javnog tužioca u Berlinu.

Ukupno 23 osumnjičenih, različitih nacionalnosti, identifikovani su i optuženi po različitim tačkama tokom istrage, navedeno je u saopštenju.

Istraga je pokrenuta u novembru 2017. godine, a otkrila je da su se osumnjičeni bavili registracijom vozila koja su imala falsifikovana slovenske, austrijske, belgijske, francuske i holandske dokumenta.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.