Oglasi

Evropljani naručili 38.300 FIAT-a 500L

Asortiman modela iz Kragujevca nadopunjen sa dva motora, benzinskim i dizelskim od po 105 konjskih snaga.
Ovaj automobil jedini je model sa konstantnim porastom prodaje u svojoj klasi u Evropi, uprkos teškoj situaciji u privredi na ovom kontinentuReuters

Evropljani su u proteklih pet mjeseci naručili više od 38.000 primjeraka automobila FIAT 500L, saopćila je u ponedjeljak kompanija Fiat automobili Srbija, prenosi agencija Tanjug.

„Skoro polovina narudžbina za 500L je izvan Italije, države u kojoj je u januaru najprodavaniji automobil srednje veličine upravio bio ovaj model C klase“, navodi se u saopćenju, kojim se precizira da je samo za pet mjeseci naručeno 38.300 vozila.

Ovaj automobil jedini je model sa konstantnim porastom prodaje u svojoj klasi u Evropi, uprkos teškoj situaciji u privredi na ovom kontinentu.

U saopćenju se navodi i da je od ponedjeljka asortiman dopunjen modelima 1,5-litarskog MultiJet II dizelskog motora sa 105 konjskih snaga, kao i 0,9 litarskim benzincem TwinAir Turbo, koji isporučuje istu snagu.

Raznovrsna klijentela

Ocjenjuje se da dva nova motora od 105 „konja“, oba tehnički unaprijeđena i sa turbokompresorom, daju odgovor na potrebe široke, raznovrsne klijentele različitih očekivanja, godina i potreba kod svakodnevnog korištenja automobila.

Kompanija ističe i da je asortiman modela FIAT 500L dopunjen i inovativnim Cyti brake control -  aktivnim sigurnosnim sistemom.

On detektira vozilo ili prepreku ispred automobila i automatski koči, ukoliko vozač ne uspije blagovremeno intervenirati kako bi izbjegao sudar.

Izvor: Agencije