Europol: Razbijena mreža krijumčara migranata

Europol
Grupa je migrantima omogućila ilegalni prelazak granice iz istočne Evrope, Azije i Afrike, uglavnom u Poljsku, tvrdi Europol (AP)

Poljska pogranična straža je uz podršku Europola 18. novembra razbila organizovanu kriminalnu grupu koja je bila uključena u krijumčarenje migranata.

Poljski policajci uhapsili su 17 osumnjičenih članova kriminalne mreže, od kojih su četvorica za koje se veruje da su glavni organizatori, zadržani u pritvoru, prenio je Tanjug.

Tokom operacije zaplijenjeni su telefoni i računari, kao i dokumenta registrovanih kompanija koja se koriste za olakšavanje ilegalne imigracije.

Zaradili više od 2,3 miliona eura

Aktivna od 2012. godine, ta grupa je omogućila ilegalni prelazak granice iz istočne Evrope, Azije i Afrike, uglavnom u Poljsku, pa u druge zemlje EU-a i Sjedinjene Američke Države, saopštio je Evropol.

Kriminalna mreža je sarađivala sa kriminalcima iz različitih zemalja, prije svega Rusije, Turske i Ukrajine i omogućila nelegalni ulazak u EU za najmanje 13.000 ljudi i tako zaradila više od 2,3 miliona eura.

Izvor: Agencije