Oglasi

Europarlamentarci iduće sedmice u Beogradu i Prištini

Očekuje se da će se eurozastupnici i domaći zvaničnici fokusirati na reforme u procesu eurointegracija i nastavak dijaloga.
Delegaciju evropskih zastupnika predvodit će David McAllisterEPA

Delegacija Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta - AFET sledeće nedelje dolazi u zvaničnu posetu Srbiji i Kosovu.

Evropski parlamentarci, na čelu sa predsedavajućim Spoljnopolitičkog odbora Davidom McAllisterom, boraviće 27. i 28. februara u Beogradu, odakle putuju u Prištinu, gde će ostati do 1. marta, saznanje Tanjug u Briselu.

Uobičajena misija

U Evropskom parlamentu kažu da je u pitanju "uobičajna misija", u okviru koje delegacija AFETA-e svake godine poseti nekoliko zemalja.

Iako se navodi da poseta neće imati određenu tematiku, očekuje se da će se evropski poslanici i domaći zvaničnici fokusirati na reforme u procesu evrointegracija i nastavak dijaloga o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa Srbije i Kosova.

Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta nedavno je, tokom debate o bezbednosnoj situaciji na Kosovu, kritikovao Prištinu zbog nesaradnje sa Evropskom unijom u vezi sa taksama od 100 odsto na uvezenu robu iz Srbije i transformacijom Kosovskih bezbednosnih snaga u Vojsku Kosova.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.