EURO 2020: Bosna i Hercegovina poražena u Zenici od Italije

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je u Zenici 0:3 od reprezentacije Italije u pretposljednjem devetom kolu kvalifikacija za EURO 2020. godine.

Golove za Italiju postigli su Acerbi (21’), Insigne (37’) i Belotti (53’).

Bosna i Hercegovina 18. novembara ima još posljednju gostujuću utakmicu protiv Lihtenštajna.

Dva kola prije kraja BiH je izgubila sve šanse za direktan plasman na EURO 2020, ali su iz bh. tabora prije utakmice bili optimistični da barem mogu revanširati reprezentaciji Italije za poraz 1:2 u Torinu.

Italija ima svih osam pobjeda iz osam utakmica.

‘Sami smo krivi što nismo drugi’

Edin Džeko, kapiten reprezentacije BiH govorio je uočio utakmice o činjenici da je Bosna i Hercegovina izgubila šanse za direktan plasman na EURO 2020.

“Mi smo sami sebi krivi što danas nismo drugi. Volimo potcijeniti protivnika”, rekao je Džeko na press konferenciji u četvrtak.

Selektor gostujuće reprezentacije Roberto Mancini izjavio je kako je prije početka kvalifikacijia smatrao da BiH ima bolju ekipu od Finske koja je ostvarila plasman.

“BiH nije prošla, ali ima još tu šansu da izbori plasman kroz Ligu nacija”, kazao je Mancini.

Osim utakmice Bosna i Hercegovina – Italija u Zenici, u istoj J skupini u petak su igrali Armenija – Grčka (0:1) i Finska – Lihtenštajn (3:0).

Na vrhu tabele je Italija s 27 boda, slijedi je Finska s 18, Grčka s 11, BiH i Armenija imaju po 10 bodova, te Lihtenštajn dva boda.

Izvor: Agencije