EURO 2020: BiH protiv S. Irske u polufinalu doigravanja

Polufinala baraža su na programu 26., a finala 31. marta naredne godine (EPA)

Nogometne reprezentacije iz naše regije večeras su doznale protivnike u doigravanju (Liga nacija) na Evropsko nogometno prvenstvo 2020. godine.

U Ligi B će Bosna i Hercegovina u polufinalu dočekati Sjevernu Irsku, a drugi polufinalni par čine Slovačka i Irska.

Srbija se nalazi u Ligi C i ona će polufinalni meč igrati u Norveškoj, dok će Škotska nakon žrijeba (u kojem će učestvovati Bugarska, Mađarska, Izrael i Rumunija) doznati svog rivala.

Balkanski derbi igra se u Ligi D gdje Sjeverna Makedonija dočekuje Kosovo, a bolji iz ovog polufinala za mjesto na EURO-u 2020. igrat će protiv pobjednika duela Gruzija – Bjelorusija.

Vels kompletirao kvalifikacije

Večeras je Vels postao posljednja, 20. selekcija koja je kroz kvalifikacije osigurala mjesto na kontinentalnom prvenstvu.

Vizu za EP ranije su izborile Austrija, Belgija, Hrvatska, Češka, Engleska, Finska, Francuska, Njemačka, Italija, Holandija, Poljska, Portugal, Rusija, Španija, Švedska, Turska, Ukrajina, Danska i Ukrajina.

Žrijeb dodatnih učesnika doigravanja na rasporedu je 22. novembra, a žrijeb grupa glavnog turnira Evropskog prvenstva koje će naredne godine biti organizirano širom kontinenta, 30. novembra

Polufinala baraža su na programu 26., a finala 31. marta naredne godine.

Izvor: Al Jazeera i agencije