Oglasi

EU danas o pregovorima o imenu Makedonije

Na sastanku Vijeća za vanjske poslove Evropske unije pripreme za odluku o početku pregovora o pristupanju s Albanijom i Makedonijom.
Šefica diplomatije EU-e će obavijestiti ministre vanjskih poslova evropskih zemalja o stanju pregovora o imenu MakedonijeEPA

Jedna od glavnih tema na Savetu za spoljne poslove Evropske unije, koji je zakazan za ponedeljak, biće napredak u pregovorima o imenu Makedonije.

Ministri spoljnih poslova država članica EU-a sastaće se na redovnoj sednici Saveta, kao deo pripreme za samit EU-a zakazan za jun, prilikom čega će se odlučivati o preporuci Evropske komisije da sa Albanijom i Makedonijom otpočnu pregovori o pristupanju EU.

Šefica diplomatije EU-a Federica Moghefrini će obavestiti ministre o trenutnom stanju pregovora o imenu Makedonije, dok će grčki i makedonski ministri spoljnih poslova, Nikos Kotsias i Nikola Dimitrov, nastaviti sa pregovorima u Briselu, nakon runde u New Yorku, prenosi agencija MIA.

Dimitrov u Briselu

Agencija navodi da će Bugarska, kao zemlja koja trenutno predsedava EU-om, organizovati radni doručak 1. jula, kojem će prisustvovati Dimitrov i drugi evropski šefovi diplomatije.

Izvor MIA-e navodi da će to biti dobra prilika da se ministri EU-a upoznaju sa trenutnim stanjem pregovora.

Dimitrov će u ponedeljak i utorak boraviti u Briselu.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.