Eto'o napustio reprezentaciju zbog izbornika

Eto'o je od izbornika tražio da protiv Libije igraju određeni igrači, Volker Finke je to odbio (EPA)

Samo 24 sata nakon što je nogometna reprezentacija Kameruna izborila plasman u dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, napadač Chelseaja Samuel Eto'o napustio je najbolju kamerunsku vrstu zbog sukoba s izbornikom.

Eto'o je svoj odlazak iz reprezentacije uoči dvije ključne utakmice na putu do Brazila objasnio ‘obiteljskim razlozima’, međutim mediji su otkrili kako je došlo do velikog sukoba između njega i izbornika Volkera Finkea.

Od njemačkog stručnjaka Eto'o je tražio da u ključnom susretu protiv Libije brani Carlos Kameni, a u napadu igra Achille Webo, no Finke je to odbio.

Kamerun je ipak pobijedio Libiju 1:0 osvojivši prvo mjesto u skupini I, te plasman u završnu rundu kvalifikacija.

Već jednom otišao iz reprezentacije

Deset pobjednika skupina će ždrijebom tvoriti pet parova dodatnih kvalifikacija, te će pobjednici tih dvoboja izboriti plasman u Brazil.

Osim Kameruna u posljednju rundu kvalifikacija plasirali su se i Etiopija, Zelenortski Otoci, Obala Bjelokosti, Burkina Fasa, Nigerija, Gana, Egipat, Alžir i Senegal.

Prve utakmice dodatnih kvalifikacija igrat će se od 11. do 15. listopada, a uzvrati od 15. do 19. studenoga.

Eto'o se od reprezentacije oprostio i u rujnu 2012. godine nezadovoljan radom u nacionalnom nogometnom savezu, ali se na nagovor državne Vlade ipak odlučio vratiti.

Izvor: Agencije