Oglasi

Etihad će investirati u Alitaliju

Avioprevoznik iz UAE u završnoj fazi dijaloga o investiciji u posrnulu italijansku aviokompaniju.
Rukovodstvo Alitalije je u oktobru usvojilo plan o uvećanju kapitala za 300 miliona eura u sklopu plana da se spriječi bankrotReuters

Etihad Airways danas je saopštio da je blizu odluke da preuzme udio u italijanskom avioprevozniku Alitaliji, koji je u krizi.

Kompanija iz UAE je saopštila da je "ušla u završnu fazu procesa dijaloga o mogućoj investiciji" u italijanskog avioprevoznika, prenosi AP.

"Sva pitanja koja bi mogla da spriječe uspostavljanje odgovarajućeg biznis plana moraće da budu riješena kako bi se obezbijedilo da se provede plan da se Alitalia dovede do održive profitabilnosti", navodi se u saopštenju Etihada.

Pokušaj sprečavanja bankrota

Ne precizira se, međutim, koliki je udio u italijanskoj aviokompaniji koji Etihad razmatra, niti koliko je spreman da plati, dodaje AP.

Rukovodstvo Alitalije je u oktobru usvojilo plan o uvećanju kapitala za 300 miliona eura u sklopu šireg plana da se spriječi bankrot.

Američka agencija podsjeća da italijanska kompanija ne prestaje da trpi gubitke.

Odluka Etihada je saopštena tokom zvanične posjete premijera Italije Enrica Lette Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Prema najavama italijanske Vlade, cilj dvodnevne posjete je da se ojača ekonomska saradnja dviju država.

Izvor: Agencije
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.