Oglasi

Erdogan: Turska će nastaviti jačati saradnju s Katarom

Turski predsjednik najavljuje da će posebna pažnja biti posvećena sektorima odbrane, trgovine, turizma i energetike.
Turski predsjednik je poručio kako će napredak njegove države biti nastavljen i u odbrambenoj industrijiAnadolija

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je u nedjelju kako saradnja ove euroazijske države sa Katarom nastavlja jačati u nekoliko sektora, prenosi agencija Anadolija.

Među tim sektorima su sektori odbrane, trgovine, turizma i energetike.

„Nismo i nećemo zaboraviti solidarnost koju su naša katarska braća pokazala prema našoj državi u gotovo svim pitanjima, od pokušaja državnog udara 15. jula, do napada na devizni kurs“, rekao je Erdogan na sastanku proizvođača automobila BMC održanom u provinciji Sakarya, na sjeverozapadu Turske.

Napredak u odbrambenoj industriji

Turski predsjednik je poručio kako će napredak njegove države biti nastavljen i u odbrambenoj industriji.

Ističući neophodnost dodatnog jačanja vojnih, ekonomskih, političkih i diplomatskih kapaciteta Turske, Erdogan je kazao kako je za tu državu posebno važno jačanje kapaciteta odbrambene industrije.

„Zahvaljujući poduzetim koracima, postotak zavisnosti od inozemne odbrambene industrije smanjili smo na oko 35 posto“, rekao je on.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.