Erdogan: Napad na Idlib bio bi masakr

Stanje u Idlibu ključno je za Tursku, smatra Recep Tayyip Erdogan (EPA)

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan smatra da bi napad na sirijsku pokrajinu Idlib, koja je pod kontrolom pobunjenika, bio masakr.

Isto tako, kako prenosi dnevnik Hurriyet, Erdogan prognozira da će predstojeći summit o Siriji u Teheranu, koji će okupiti čelnike Irana, Rusije i Turske, dati pozitivne rezultate.

No Rusija, saveznica sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, nastavila je u utorak zračne udare protiv pobunjenika u Idlibu, potvrdili su aktivisti na terenu.

Prije toga su sirijske Vladine snage tjednima bombardirale iz zraka i granatirale tu regiju, što je očito bio uvod u ofenzivu velikih razmjera protiv posljednjeg velikog uporišta pobunjenika.

‘Spriječiti ekstremizam sirijske Vlade’

“Stanje u Idlibu ključno je za Tursku. Tamo se odvija nečovječan proces. Ako na to područje krenu rakete, bit će to težak masakr”, ustvrdio je Erdogan.

Turska, koja podržava dio pobunjenika protiv Assada, nada se pozitivnom ishodu na summitu u Teheranu, koji će biti održan u petak.

“Na summitu u Teheranu dovest ćemo to pitanje do pozitivne točke. Nadam se da ćemo uspjeti spriječiti ekstremizam sirijske Vlade u toj regiji”, rekao je turski predsjednik.

Izvor: Agencije