EP u sjedećoj odbojci: Srebro za reprezentaciju BiH

Današnji susret BiH i Rusije je ujedno i peti okršaj ovih reprezentacija u finalu Evropskog prvenstva (Fena)

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci ispustila je u petom setu desetu titulu prvaka Evrope, nakon što je rezultatom 3:2 po setovima danas poražena od selekcije Rusije u finalu Evropskog prvenstva u Mađarskoj, javlja Anadolija. 

Rusi su bili nešto bolji u prvom setu koji je završio rezultatom 24:26 u njihovu korist. U drugom setu izabranici Mirze Hrustemovića pokazuju da su ozbiljni u pohodu na deseto zlato Evrope, set završavaju 25:23 u svoju korist, odnosno po setovima izjednačavaju na 1:1. 

Munjevit početak Rusa u trećem setu, koji ostvaruju rezultat od 0:5. No, reprezentativci BiH uspijevaju se vratiti u igru, te treći set završavaju jednakim rezultatom kao i prethodni, 2:1 za BiH. 

Peti okršaj BiH i Rusije

Ponovo dobar početak Rusije u četvrtom setu, koja bilježi razliku od pet bodova. Reprezentacija BiH napravila je par uzastopnih grešaka u drugom dijelu četvrtog seta, tako da nije bila u stanju nadoknaditi izgubljene poene. Rusi izjednačavaju na 2:2.

Odlučujući peti set završen je rezultatom 17:15 u korist Rusije.

Bh. tim je do finala stigao sa svim pobjedama ne izgubivši niti jedan set. Na putu do finala su savladali selekcije poput Holandije, Hrvatske, Rusije, Poljske, Turske, Latvije i Ukrajine. 

Današnji susret BiH i Rusije je ujedno i peti okršaj ovih reprezentacija u finalu Evropskog prvenstva, a u svakom do današnjeg slavila je Bosna i Hercegovina.

Izvor: Agencije