EP: Hrvatska pobijedila Norvešku, Francuska deklasirala Švedsku

Hrvatska je nakon velike borbe pobijedila svjetskog vicešampiona (Reuters)

Rukometna reprezentacija Hrvatske ostala je u igri za polufinale Europskog prvenstva, pobijedivši svjetskog viceprvaka Norvešku 32:28 u susretu drugog kruga skupine I.

Najbolji pojedinac u hrvatskim redovima bio je golman Ivan Stevanović, koji je gotovo u potpunosti spriječio napade Norvežana i na kraju imao 14 obrana.

Manuel Štrlek dao je šest golova, a Luka Cindrić gol manje.

U norveškoj reprezentaciji najefikasniji je bio Sander Sagosen sa sedam postignutih pogodaka. Golman Torbjorn Bergerud imao je osam obrana.

Prethodno su francuski rukometaši pobijedili Švedsku, rezultatom 23:17.

Francuzi su u okršaju dviju momčadi s maksimalnim učinkom nanijeli težak poraz Šveđanima, a svjetski prvaci su ovom pobjedom na pragu plasmana u polufinale.

Sjajni golmani

Francuska obrana je potpuno zaustavila Šveđane, koji su Hrvatima dali 35 golova, a Francuzima upola manje – samo 17.

Svjetski prvak je vodio od početka do kraja. Šveđani su tek početkom drugog dijela uspjeli doći do izjednačenja (12:12), ali su potom Francuzi zaigrali punom snagom i ubilježili uvjerljivu pobjedu.

Junak dvoboja bio je francuski vratar Vincent Gerard s 19 obrana. Susret je počeo fenomenalno – u prvih 10 minuta obranio je devet od 10 šuteva Šveđana.

U napadu je najviše dao Cedric Sorhaindo, postigavši pet golova. Kod Šveđana je Simon Jepsson dao četiri gola, dok je solidan bio vratar Mikael Apelgreen s 10 obrana.

Na ljestvici vode Francuska i Hrvatska s po šest bodova, Norveška i Švedska imaju po četiri, a Bjelorusija i Srbija su bez bodova. 

U idućem kolu, koje se igra u ponedjeljak, igraju Bjelorusija – Švedska i Srbija – Francuska.

Izvor: Al Jazeera i agencije