EP: Duvnjak MVP, Karačić u idealnoj postavi

Kapiten hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) Evropskog prvenstva i prije odigravanja finalnog susreta, u kojemu će Hrvatska od 16:30 sati u Štokholmu igrati protiv Španije.

Reprezentativac Hrvatske Igor Karačić uvršten je u idealnu postavu EP-a na poziciji srednjeg vanjskog igrača, prenosi Hina.

Iz Evropskog rukometnog saveza (EHF) objavili su kako je u glasanju za najbolje igrače sudjelovalo više od 20.000 navijača te panel EHF-ovih stručnjaka.

Duvnjak je nagradu za najkorisnijeg igrača zaslužio prvenstveno predstavom u polufinalu protiv Norveške u petak, kada je sa osam pogodaka i odličnom igrom u odbrani bio najzaslužniji za 29:28 pobjedu Hrvatske nakon dva produžetka.

Nije među najboljih sedam

Iako je izabran za MVP-a prvenstva, Duvnjak nije uvršten u idealnu sedmorku EURO-a.

U njoj su, uz Karačića, još španski golman Gonzalo Perez de Vargas, Norvežani Magnus Joendal i Sander Sagosen, na pozicijama lijevog krila i lijevog vanjskog, Mađar Bence Banhidi, kao kružni napadač, Slovenac Blaž Janc, kao desno krilo, i Španac Jorge Maqueda, kao desni vanjski.

Za najboljeg odbrambenog igrača izabran je Nijemac Hendrik Pekeler.

Izvor: Al Jazeera i agencije